088 – 8585 100 info@amstelveensport.nl

Teamleider: Suzan Kaynar

Amstelveen Beweegt Gezond!

Op maandag- en op vrijdagochtend zijn alle baden in De Meerkamp gereserveerd voor Amstelveen Beweegt Gezond!. Dit project is enige jaren geleden gestart en uitgegroeid tot de meest succesvolle van zwembad De Meerkamp. De activiteit is in principe bedoeld voor 55 plussers, hoewel we jongere volwassenen niet weren. De deelnemer kan komen banenzwemmen, meedoen aan verschillende aquasporten of komen recreëren in één van de baden. Op het terras bij het golfslagbad wordt gratis onbeperkt koffie en thee gereserveerd. Kortom, een sportieve ochtend in een gezellige ambiance!

 

DEELNEMERS

Amstelveen Beweegt Gezond! wordt voornamelijk bezocht door mensen in de leeftijdscategorie 55 plus. Er zijn op deze ochtenden ook meerdere 80 plussers actief bezig. Gemiddeld zijn er per week zo’n 550 deelnemers verdeeld over 2 ochtenden. De activiteit is zo populair dat in 2018 besloten is om de activiteit in schoolvakantie op de maandag ochtend door te laten gaan.

Wat willen we met dit project?

DOELSTELLING

Amstelveen Beweegt Gezond! is primair bedoeld om ouderen aan het bewegen te krijgen en te houden. Waar spring- en loopoefeningen op de grond een belasting zijn voor de gewrichten, hebben dezelfde oefeningen in het water veel minder impact op het lichaam. De oefeningen zijn daarmee niet minder zwaar, de weerstand van het water maakt de oefeningen stimulerend voor de spieropbouw.

De samenstelling van het programma maakt dat iedereen kan meedoen. De diverse lessen variëren in intensiteit, naarmate de conditie verbetert, kan steeds een zwaardere les gevolgd worden.

Niet minder belangrijk is de sociale component van Amstelveen Beweegt Gezond!. De deelnemers maken tijdens een kopje koffie kennis met elkaar en vormen hechte groepen. Door deze sociale cohesie blijven mensen terugkomen naar de activiteit en ontstaat er een vorm van sociale controle. Als de groep merkt dat deelnemers een tijdje afwezig zijn, wordt er contact opgenomen en bij ziekte wordt er een kaartje gestuurd.

Zo zorgen we ervoor dat mensen bewegen en blijven bewegen!