088 – 8585 100 info@amstelveensport.nl

Project leider: Laura Berge Henegouwen

Zeemeermin zwemmen

In 2018 is De Meerkamp vol ingesprongen op de nieuwste rage onder kinderen en volwassenen: Het zeemeerminzwemmen. Met een monovin waarbij beide voeten in één zwemvlies zitten en een kleurrijke “vissenstaart” gleden jonge zeemeerminnen door het water van De Meerkamp

 

DEELNEMERS

Zoals verwacht spreekt het zeemeermin zwemmen voornamelijk meisjes aan tussen de 8-15 jaar. Landelijk zijn er ook groepen volwassenen die aan zeemeermin zwemmen doen. Voor 2019 gaan we bekijken hoe we daarop kunnen inspelen.

In 2018 hebben we 20 diploma’s uitgereikt en zwommen er wekelijks tussen de 30 en 50 zeemeerminnen in De Meerkamp. Daarnaast worden er ook (bijna) wekelijks zeemeermin feestjes gegeven, waarin groepen van 10 meiden en zo af en toe een verdwaalde jongen zich een uur lang even helemaal inwoner van Atlantis voelden.

Wat willen we met dit project?

DOELSTELLING

Zwemveilig ben je pas als je het zwem ABC afgerond hebt en dus het A, B én C diploma gehaald is. Helaas merken we dat veel ouders het zwemmen na het A diploma wel genoeg vinden. Voor het zeemeermin zwemmen is een hoge mate van zwemvaardigheid nodig, er kan alleen deelgenomen worden als een kind is het bezit is van het zwem ABC.

Door vervolglessen na het zwem ABC aantrekkelijk te maken, zijn meer kinderen geneigd door te zetten tot het zwem ABC helemaal gehaald is óf op een later moment de zwemlessen voor de overige diploma’s te hervatten. Zo zorgen we dat kinderen zwemvaardig worden én blijven.